Publicat: 7 Aprilie, 2016 - 11:10

Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, anunta începerea operatiunilor la baza din Sibiu din august si lansarea a patru noi rute de pe Aeroportul International Sibiu. De asemenea, compania adauga Suceava pe lista oraselor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra Luton.

Wizz Air este deja cel mai mare transportator aerian din România în functie de numarul de locuri oferite, iar Sibiu va deveni cea de-a saptea baza a companiei în România, în timp ce Suceava va fi cea de-a noua destinatie Wizz Air din tara. Odata cu noua aeronava Airbus A320 alocata bazei din Sibiu, Wizz Air va lansa noi rute catre Nuremberg, Munchen Memmingen, Milano Bergamo si Madrid si va creste numarul zborurilor catre Londra Luton la cinci pe saptamâna. Noua ruta din Suceava va face legatura între orasul din nordul tarii si Londra Luton de patru ori pe saptamâna.

Wizz Air a investit 100 de milioane euro pentru noua baza din Sibiu si va angaja 36 de persoane din regiune, în cadrul echipajelor pentru noua aeronava, ceea ce va face ca numarul angajatilor din România sa ajunga la 600. De asemenea, baza va contribui la economia locala, prin facilitarea de locuri de munca indirecte în cadrul aeroportului, în transporturi si în industria de turism. La nivelul întregii tari, operatiunile Wizz Air au sustinut crearea a mai mult de 3.300 de locuri de munca în domeniile complementare.

Cu noul zbor din si catre Suceava, Wizz Air îsi consolideaza pozitia pe piata si ofera cele mai multe conexiuni aeriene între România si restul Europei, promovând dezvoltarea economica în întreaga tara.

Biletele catre noile destinatii sunt deja disponibile pe wizzair.com începând de la 69 RON*.

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN SIBIU:

Destinatia

Zilele de operare

Începând din

Tarife de la*

Nuremberg

Luni, miercuri, vineri

19 august

EUR 19.99/ RON 99

Munchen Memmingen

Joi, duminica

21 august

EUR 19.99/ RON 99

Milano Bergamo

Marti, sâmbata

20 august

EUR 14.99/ RON 69

Madrid

Marti, sâmbata

20 august

EUR 29.99/RON 129

RUTA NOUA WIZZ AIR DIN SUCEAVA:

Destinatia

Zilele de operare

Începând din

Tarife de la*

Londra Luton

Luni, miercuri, vineri, duminica

19 august

GBP 24.49/RON 129

În 2015, Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de pasageri în si din România, în comparatie cu 3,9 milioane în 2014. Pe lânga noul zbor spre Suceava din acest an, compania va deschide în iulie baza sa operationala din Iasi, ceea ce va mari optiunile pentru cursele cu tarif redus din nordul tarii.

Wizz Air continua sa adauge capacitate suplimentara pentru piata din România prin introducerea a doua noi aerovane ce vor fi operationale din Cluj-Napoca si Bucuresti. Wizz Air are cea mai tânara flota din Europa si va începe faza a 2-a a programului sau de livrari Airbus A321 cu receptia la Bucuresti în mai a primei aeronave A321ceo, una dintre cele mai eficiente de pe piata, ce va contribui în acest fel la capacitatea Wizz Air de a oferi tarife scazute.

Pentru a veni în întâmpinarea cerintelor generate de cresterea Wizz Air în România, compania continua sa angajeze piloti si echipaj de cabina, derulând activ sesiuni de recrutare în întreaga tara, dar si prin acceptarea de aplicatii pe wizzair.com.

Wizz Air opereaza în acest moment pe 114 rute de la aeroporturile din România, spre 16 tari, si ofera acces catre restul Europei la tarife scazute, atât pentru calatoriile de placere, cât si în interes de serviciu. Pâna la ora actuala, Wizz Air are alocate în România 19 aeronave, iar investitia companiei se ridica la aproape 2 miliarde de euro.

Gyorgy Abran, Chief Commercial Officer Wizz Air declara: 'Pasagerii din România se asteapta în continuare ca WIZZ sa le ofere tarife reduse catre si mai multe destinatii din toata Europa si Orientul Mijlociu, iar noi le raspundem cu mai multa capacitate, mai multe aeronave, mai multe rute si mai multe locuri de munca pe piata locala. Suntem compania aeriana cu cei mai multi pasageri transportati din România si suntem extrem de încântati de cresterea noastra în Sibiu si de lansarea Sucevei, o noua destinatie în România. Vom continua sa investim în operatiunile noastre aici pentru a ne asigura ca oferim cele mai scazute tarife din ce în ce mai multor oameni care calatoresc prin cele noua aeroporturi unde suntem prezenti în România.'