Publicat: 22 Octombrie, 2012 - 11:08
Urmeaza taxa pe folosirea toaletei!

Începând cu data de 24 octombrie 2012, compania low-cost “Wizz Air” introduce o taxă pentru bagajele de mână, aceasta fiind de 20 euro dacă este achitată la înregistrarea pe aeroport şi de 30 eurola poarta de îmbarcare. O taxă mai redusă, de 10 euro, este plătită în cazul în care opţiunea de bagaj de mână este achiziţionată online, cu cel puţin 3 ore înainte de decolare.Demn de menţionat este faptul că, începând cu 24 octombrie 2012, pasagerii “Wizz Air” pot urca la bord cu un singur bagaj de mână, acesta fiind clasificat în funcţie de dimensiune, nu de greutate, astfel:

 ◦geantă de mână mică – dimensiuni de până la 42x32x25 cm, echivalentul unui rucsac mic (capacitate aproximativ 30 de litri) sau o geantă pentru laptop. Conform companiei aeriene, geanta de mănă mică încape sub scaunul din faţa pasagerului. Pentru acest tip de bagaj, nu se percepe taxă.
 ◦geantă de mână mare – dimeniuni peste cele ale genţii de mână mici, dar care să nu depăşească 56x45x25cm (aproximativ 60 de litri).
 
“Wizz Air” menţionează că dimensiunile bagajului vor fi controlate la aeroport, iar taxa se aplică, începând cu 24 octombrie, inclusiv pentru rezervările efectuate anterior. Mai exact, taxa se aplică pentru toţi pasagerii care şi-au cumparat bilete de călătorie după data de 4 octombrie 2012, inclusiv. Taxa nu se aplică în cazul biletelor rezervate anterior datei de 4 octombrie 2012.