27 iunie 2022

Women Rally Bucureşti, competiţia de neratat pentru orice şoferiţă pasionată de adrenalină şi maşini

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Etapa a II-a a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, va avea loc pe 6-8 august la Bucureşti, unde sunt aşteptate la start zeci de concurente curajoase, care demonstrează că femeile au un cuvânt de spus când vine vorba de maşini.

Participi cu maşina personală, însă locurile sunt limitate!

Orice pasionată care vrea să îşi ia doza de libertate şi adrenalină la volan, într-un cadru organizat şi sigur, se poate înscrie în concurs până pe 28 iulie, pe site-ul oficial Women Rally.

Participarea se face cu maşina personală, nefiind necesare experienţa anterioară în competiţiile auto sau echipamente specializate, casca de protecţie şi cagula fiind asigurate de către organizatori.

Singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinească concurentele este să posede permis de conducere de minim 2 ani.
Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service este modul ideal prin care femeile îşi pot îmbunătăţi îndemânarea la volan, îmbinând spiritul competiţiei cu momente de socializare şi relaxare într-o comunitate prietenoasă, dornică de provocări. Este un prim pas accesibil în lumea motorsportului, unde participantele beneficiază de îndrumarea ambasadoarelor Women Rally, sportive cu experienţă în competiţiile de profil.

La ce să se aştepte participantele de la Women Rally Bucureşti

Pentru al doilea an la rând, singurul campionat naţional de automobilism dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor revine în Capitală, de data aceasta concursul fiind organizat pe un traseu nou, amenajat la Romexpo. Women Rally Bucureşti va începe vineri după-masa, pe 6 august, cu un briefing, astfel concurentele care se află la prima participare vor afla tot ce trebuie să ştie pentru a se putea bucura în siguranţă de prima lor competiţie cronometrată ca pilot.

Concursul se va desfăşura sâmbătă, pe 7 august, şi constă în parcurgerea cât mai rapidă a două manşe de concurs. Concurentele vor fi împărţite în trei clase în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului şi pot avea în dreapta o prietenă în rol de copilot.

Vehiculelor electrice le este dedicată clasa 4, powered by George. Primul banking inteligent. Inovaţie BCR, promovând astfel importanţa unor alegeri sustenabile către un viitor mai verde. De la start nu vor lipsi nici maşinile modificate şi tinere fete pilot care concurează în alte campionate organizate sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, care punctează într-o clasă separată. Women Rally este încă o demonstraţie a versatilităţii şi incluziunii sportului cu motor, unde fiecare îşi poate găsi locul, indiferent de maşina cu care concurează sau nivelul de experienţă. în primul rând, femeile concurează cu ele însele, pentru a-şi îmbunătăţi timpul obţinut în prima manşă şi pentru a se autoevalua sub presiunea competiţiei.

Seara de sâmbătă va fi dedicată celebrării noilor prietenii şi a tenacităţii participantelor, în cadrul unui dineu oficial care găzduieşte şi festivitatea de premiere. Cele mai rapide trei concurente vor urca pe podiumul fiecărui clasament, unde le vor fi acordate trofee şi diferite surprize din partea partenerilor evenimentului.

Începând cu 2018, de la etapa inaugurală organizată de Centenar, Women Rally schimbă mentalităţi şi încurajează femeile să fie sigure pe propriile aptitudini la volan. Motorsportul este unul dintre puţinele sporturi în care bărbaţii şi femeile concurează de la egal la egal, însă deseori este perceput ca fiind un domeniu exclusivist, ‘al bărbaţilor’. Laura Savu, fondatoarea şi organizatoarea Women Rally, a decis să schimbe această preconcepţie şi să construiască un concept cu totul nou de evenimente, unde concurentele nu doar că îşi iau doza de adrenalină în siguranţă, pe un traseu special amenajat şi securizat, ci îşi şi îmbunătăţesc aptitudinile la volan, învaţă noţiuni de conducere defensivă şi promovează astfel responsabilitatea în trafic, devenind chiar ele ambasadori ai unei bune conduite la volan.