3 decembrie 2021

Workshop despre aplicarea neuroştiinţei în viaţa de zi cu zi, susţinut de Mindarchitect pentru studenţii TUIASI

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dorin Boabeş, cofondatorul proiectului Mindarchitect.ro, ecosistem de învăţare, dezvoltare personală şi profesională, va susţine pentru studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) marţi, 23 noiembrie, de la ora 18.15, workshopul „Conceptele neuroştiinţei – de la teorie la practică”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Direcţia de Servicii Studenţeşti de la TUIASI, iar participanţii la training vor avea oportunitatea de a învăţa cum să aplice conceptele de neuroştiinţă pentru a-şi îmbunătăţi viaţa de zi cu zi.

În contextul pandemiei SARS-CoV-2, evenimentul va avea loc online, invitaţiile urmând a fi transmise către cei care sunt selectaţi să participe.

„Este un eveniment pe care îl planificăm de la finalul lunii iulie şi ne-am bucurat tare când am primit acceptul echipei MindArchitect.ro de a organiza workshopul online împreună cu Dorin Boabeş. Sperăm ca studenţii să profite la maximum de oportunitatea pe care le-o oferă acest atelier pentru a afla cât de importantă este neuroştiinţa în viaţa de zi cu zi şi mai ales în anii studenţiei”, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul DSS.

Dat fiind interesul major manifestat de studenţi în urma discuţiilor preliminare purtate cu aceştia, s-a decis ca pentru înscrierea la workshop să existe şi o competiţie. Astfel, persoanele care doresc să participe trebuie să trimită o fotografie pe una dintre cele două teme propuse: „cum îţi organizezi spaţiul de lucru?” sau „cum îţi începi dimineaţa?”.

Înscrierile se vor face exclusiv pe campus.tuiasi.ro, data limită fiind vineri, 19 noiembrie, ora 16.00.

Cea mai creativă fotografie înscrisă în concurs va câştiga un abonament premium la Mindarchitect, valabil timp de 3 luni, sau cartea „Principii de viaţă şi de muncă” de Ray Dalio. Raymond Thomas Dalio este un investitor miliardar american şi manager de „hedge fund”, care coordonează investiţiile unuia dintre cele mai mari mare fonduri speculative din lume, Bridgewater Associates, din 1985.

„Ne bucurăm întotdeauna să fim alături de studenţi, pentru că noi credem autentic că o mai bună cunoaştere de sine ne ajută să trăim vieţi mai echilibrate. Este important pentru noi toţi, cât mai devreme, să învăţăm cât mai multe despre noi înşine, astfel încât să putem construi rutine mai bune, traiectorii mai clare, să ne creăm obiective de învăţare mai aliniate cu noi înşine. Pentru perioada din viaţă în care suntem pe băncile facultăţii, vieţile noastre pot fi despre echilibrul între timpul alocat cursurilor şi timpul alocat distracţiei şi relaţiilor cu cei din jur. Sau pot fi despre căutarea traiectoriei profesionale şi descoperirea sau dezvoltarea abilităţilor care ne vor ajuta să obţinem ceea ce ne dorim. Oriunde ar fi concentrată atenţia noastră, o bună cunoaştere de sine ne va oferi şanse mai mari să echilibrăm toate aceste componente ale vieţii de student. Suntem alături de voi să aducem informaţie fundamentată în neuroştiinţă şi psihologie, să oferim exemple din vieţile noastre de zi cu zi şi să ascultăm întrebările care vă preocupă cel mai mult, pentru a putea oferi o perspectivă care să vă ajute în propria dezvoltare personală şi profesională”, au transmis studenţilor TUIASI echipa Mindarhitect.

Mind Architect a pornit în noiembrie 2019 ca un podcast fundamentat în neuroştiinţă şi psihologie aplicate în viaţa de zi cu zi. În aproape doi ani de la lansare, proiectul a crescut şi s-a transformat într-un ecosistem de învăţare, care pune la dispoziţia membrilor comunităţii o varietate amplă de produse de învăţare, menite să îi ajute să se cunoască mai bine, să trăiască vieţi mai împlinite şi mai aliniate cu ei înşişi şi să dezvolte relaţii mai sănătoase cu sine şi cu cei din jur.