28 mai 2022

Workshop despre terapia cognitiv comportamentală focală la Universitatea Ovidius din Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (FPSE) a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) organizează marţi, 9 noiembrie 2021, de la ora 18:00, workshopul cu tema „In focal cognitive behavioral therapy”, susţinut de profesorul Bert Biliet de la University of Applied Sciences and Art department, orthopedagogy din Ghent, Belgia, informează conf. univ. dr. Laura Giurgiu, coordonator Erasmus.

Potrivit sursei citate, manifestarea se va desfăşura online, pe platforma Webex, la adresa:
https://ovidius.webex.com/meet/mariana.calin.

Profesorul Bert Billiet este licenţiat în psihologie şi psihopedagogie specială la Universitatea din Louvain, cu studii postuniversitare în domeniul Psihiatria copilului şi a tânărului, în 1973, iar din 1978 este specializat în Terapia focală pentru fobiile sociale, devenind Preşedintele asociaţiei belgiene de profil.

Începând cu anii 1990, profesorul Biliet desfăşoară o activitate neîntreruptă de promovare a învăţământului special şi a integrării copiilor cu cerinţe educative speciale din învăţământul de masă, în România, cu precădere în instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa, dar şi din centrele universitare Târgu Mureş şi Chişinău (Republica Moldova).

De-a lungul anilor, profesorul Bert Billiet a organizat în România prelegeri şi workshopuri de înalt nivel calitativ, împărtăşind cu generozitate metode, tehnici şi exemple de bune practici din domeniile psihologie şi psihopedagogie specială.

Profesorul Biliet efectuează stagii de lucru la FPSE în mod constant, de peste 25 de ani, aducând contribuţii esenţiale în domeniul formării profesorilor de sprijin, consilierilor şcolari şi psihoterapeuţilor, din cadrul UOC şi Centrul Constănţean ale Resurselor şi Asistenţei Educaţionale (CJRAE) Constanţa, cele mai apreciate cursuri de formare pentru studenţii constănţeni fiind: Assertive communication and behaviour in socio-human activities (2015, 2016); Social fear and assertiveness (2017, 2018); Introduction to couple therapy (2017), Cognitive Behaviour Therapy in treatment of depression (2017), Multiple complex disabilities (2019).