Publicat: 26 Mai, 2016 - 12:50
Share

În perioada 28-30 mai 2016, Asociația de Mediu Balcanică (B.E.N.A) și Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Delta Dunării (INCDD), organizează la Tulcea, Workshopul Internațional: Protecția Mediului și Dezvoltarea Durabilă.

Lucrările workshopului se vor desfășura la Sala 'Mihail Kogălniceanu', strada Păcii nr. 20, Tulcea, începând cu ora 9,00.

Workshopul reunește cercetători și reputați oameni de știință, în scopul comunicării ultimelor rezultatele în cercetare cu privire la protecția mediului și dezvoltarea durabilă.

Workshop-ul este structurat în două părți, prima parte, desfășurată pe parcursul zilei de 28 mai este dedicată comunicărilor orale, care vor acoperi o gamă largă de domenii de cercetare: evaluarea biodiversității, ecologie acvatică, resurse naturale, reconstrucție ecologică cercetare durabilă fundamentală și aplicată în fizică, chimie și nanotehnolog.e și arhitectură peisagistică și partea a doua, pe 29 mai, aplicație practică pe teren în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

La eveniment vor participa 22 de oameni de știință din Grecia, Italia, Norvegia, Portugalia, Turcia, Bulgaria și Statele Unite ale Americii, având oportunitatea de a schimba informații cu cei 40 de cercetătorii români implicați în studierea și conservarea ecosistemelor Rezervației Biosferei Delta Dunării și vor putea contribui împreună la Protecția Mediului și la Dezvoltarea Durabilă a zonelor umede și a deltelor.

În acest sens, vor fi prezentate 25 de comunicări la finalul cărora va fi un timp special dedicat concluziilor.

Lucrările workshopului, desfășurat în colaborare cu prestigioasa organizație BENA, oferă un cadru de comunicare pentru profesori, cercetători și experți, îmbinând tradiția și experiența de peste 40 de ani în domeniul cercetării a INCDDD cu cea a oamenilor de știință din țările balcanice și cele ale UE, promovând strategii care pot îmbunătăți procesul decizional de mediu și gestionarea durabilă a resurselor naturale.

Director General

Dr. Biol. Marian Tudor