Publicat: 30 Mai, 2016 - 13:44
Share

Conform InfoTrends, imprimarea de productie color inkjet va reprezenta 57% din volumul total al imprimarii de productie color digitale, pana in 20191. Pentru a ajuta furnizorii de servicii de imprimare sa valorifice cresterea de pe piata inkjet, Xerox anunta doua noi prese inkjet: echipamentul Xerox Brenva™ HD Production Inkjet si Xerox Trivor™ 2400 Inkjet. Lansarea va avea loc in cadrul drupa 2016, care se desfasoara in Düsseldorf, Germania, intre 31 mai si 10 iunie.

Xerox Brenva HD se adreseaza pietei inkjet cu alimentare din coala, beneficiind de serverul de imprimare Xerox FreeFlow®, in timp ce modelul Trivor 2400, cu serverul de imprimare Xerox IJ by Fiery®, se adreseaza pietei inkjet cu alimentare din rola. Aceste echipamente vor permite furnizorilor de servicii de imprimare sa isi accelereze cresterea si sa produca mai multe aplicatii premium, cum ar fi cele de tip direct mail, tranzactionale, carti si cataloage.
“Ne concentram pe extinderea portofoliului nostru inkjet prin adaugarea mai multor optiuni si oportunitati pentru furnizorii de servicii de imprimare, pentru ca acestia sa isi poata dezvolta afacerile”, spune Robert Stabler, senior vice president si general manager, Global Graphic Communications Business Group, Xerox. “Datorita modelelor Brenva HD si Trivor 2400, tehnologia inkjet este mai accesibila unui numar tot mai mare de furnizori de servicii de imprimare.”

Echipamentul Xerox Brenva HD se orienteaza catre segmentul – denumit de catre InfoTrends drept Zona de Intrerupere – care se afla intre presele high-end cu toner si cele low-end cu inkjet. Noul echipament combina eficienta de cost asociata tehnologiei inkjet cu flexibilitatea alimentarii din coala si raspunde nevoilor furnizorilor de servicii de imprimare in ceea ce priveste piata pentru direct mail, cea tranzactionala si pentru carti. Incorporand multe dintre componentele de procesare a hartiei ale presei Xerox iGen®, Brenva HD ofera cel mai bun nivel de automatizare din clasa sa si include caracteristici de fiabilitate, pentru a maximiza productivitatea. Aceste caracteristici presupun:
•    Spectrofotometru integrat, pentru calibrare si profilare;
•    Gestionarea culorilor orientata pe obiect, pentru a distinge textul, elementele grafice si imaginile si pentru a optimiza in mod corespunzator calitatea imaginii; 
•    Optiunea de a folosi doar modul K, pentru a avea aceleasi costuri ca in cazul folosirii unei prese monocrom.
Echipamentul Xerox Trivor 2400 Inkjet ofera o platforma construita pentru a putea fi extinsa pe masura ce afacerea funizorilor de servicii creste. Astfel, acelasi echipament poate oferi mai mult, fie ca este vorba de viteza, volum sau solutii. Presa Trivor 2400 combina performanta de top cu viteza crescuta (551 de picioare/168 de metri pe minut, color; 656 de picioare/200 de metri pe minut, monocrom), totul cu un consum redus de resurse. 
Aceasta presa permite utilizatorilor sa faca trecerea la cataloage cu tiraje mici, reviste si carti color, ceea ce ofera mai multa flexibilitate pentru clienti. Nivelul ridicat de automatizare asigura o calitate exceptionala a culorii, incluzand optimizarea densitatii integrate, o tehnologie clear pixel, detectarea si corectarea jetului lipsa.
Un nou server de imprimare, dezvoltat in parteneriat cu EFI®, denumit Xerox IJ Print Server by Fiery, poate lucra cu mai multe fluxuri de date pentru diverse tipuri de aplicatii. Serverul de imprimare IJ va simplifica integrarea, va oferi un management cuprinzator al culorii si se va adapta perfect la fluxurile de lucru ale clientilor.
Disponibilitate
•    Disponibilitatea presei Xerox Trivor 2400 Inkjet, cu serverul de imprimare Xerox IJ, by Fiery, va fi anuntata la drupa.
•    Presa Xerox Brenva HD Production Inkjet este disponibila in Europa, incepand cu luna mai 2016 si va fi disponibila in America de Nord, incepand cu septembrie 2016. Livrarile vor incepe in iunie 2016.

Brenva HD si Trivor 2400, cu serverul de imprimare IJ by Fiery, vor fi expuse la drupa 2016, in Hall 8B A62, Messe Düsseldorf. Sub sloganul “Let the Work Flow,” standul Xerox de la drupa va demonstra modurile in care furnizorii pot lucra mai eficient, devenind mai automatizati, mai integrati si mai productivi in operatiunile lor.