Publicat: 12 Noiembrie, 2015 - 08:38

In perioada 12-14 noiembrie 2015, in Ramnicu Valcea, se va desfasura a XIV-a editie a festivalului “Geo Saizescu International Film Festival”. 

Festivalul a fost fondat de regretatul regizor Geo Saizescu si cunoscut pana in 2013 sub numele “Hyperion Stud Fest”. Din 2013 este cunoscut sub numele Geo Saizescu Film Festival. 

Geo Saizescu International Film Festival este rezervat filmelor de scurt si lung metraj de fictiune. Prioritate au productiile romanesti si straine recente (2014-2015) si genul comedie.

Proiectiile vor avea loc in cinematograful Geo Saizescu din Ramnicu Valcea, iar publicul este invitat sa participe la un maraton cinematografic pana tarziu in noapte..

Filmele selectionate sunt semnate de autori straini si romani consacrati in peisajul festivalier international. Organizatorii propun titluri provenind din Franta, Canada, UK, Brazilia, Germania, China, Elvetia, Noua Zeelanda, Australia, Rusia, Ucraina, Romania.

Lung metrajele alese sunt comedii produse in anii 2014 si 2015, comedii greu accesibile publicului 
in afara circuitelor festivaliere.

Festivalul include si o sectiune competitiva rezervata filmelor studentesti. Acestea sunt inscrise automat si la sectiunea Best Short Film.

Organizatorii au pregatit si o surpriza copiilor din Ramnicu Valcea: in cadrul festivalului vor fi proiectate doua filme de animatie recente, dublate in limba romana - CUIBUL  DRAGONILOR  si  COCONUT MICUL DRAGON.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc in ziua de 12 noiembrie, ora 19.00. 

Filmul de deschidere a festivalului este INIMA DOAMNEI SABALI / The Heart of Madame Sabali - o productie canadiana din 2015 semnata de regizorul Ryan McKenna si prezentata in premiera in Romania. 
Comedia a fost recompensata cu premiul Focus Grand Prize in cadrul prestigiosului festival canadian Festival du Nouveau Cinéma Montréalsi a avut premiera mondiala cu mai putin de o luna in urma  .
 
Organizatorii au decis ca intrarea la Festival sa fie libera pe parcursul tuturor celor 3 seri de proiectii -  indemnandu-i pe participanti sa doneze pretul biletului in conturile victimelor tragediei de la clubul Colectiv. 

Festivalul este organizat de INSTITUTUL EUROPEAN DE CULTURA PENTRU COMUNICARE SI EDUCATIE PRIN IMAGINE – IECCEI in parteneriat cu Teatrul Municipal Ariel si Cinematograful Geo Saizescu din Ramnicul Valcea  si  este sustinut de CNC -  Centrul National al Cinematografiei  .