Publicat: 18 Septembrie, 2013 - 13:40
Share
La 38 de ani!

Yakup Çil, actualul vicepreşedinte al Credit Europe Bank România, nominalizat de acţionari preia şefia băncii după plecarea lui Omer Tetik la Banca Transilvania, va fi cel mai tânăr preşedinte de bancă din România, la vârsta de 38 de ani. El are deja o experienta de 16 ani in industria bancara din Turcia si Rusia, in special in corporate banking.

Si Omer Tetik este unul dintre cei mai tineri sefi de banci din Romania, el fiind cu doar 2 ani mai in varsta decat Yakup Cil, iar intre ei s-a strecurat singura femeie director de banca din tara, Ilinca Rosetti de la ProCredit Bank, de 39 de ani, ea fiind la conducerea bancii de 3 ani.

Un alt tanar presedinte de banca este polonezul Michal Szczurek, directorul general al ING Bank din septembrie anul trecut, de 42 de ani, precum si Traian Sorin Halalai, 43 de ani, tot de 1 an numit presedinte la EximBank.

Cei 5 bancheri din generatia 70 compun grupul celor mai tineri sefi de banci romanesti, ei fiind urmati de cei din generatia anilor 60, in frunte cu Rasvan Radu, seful UniCredit Tiriac Bank, de 47 de ani, Tomas Spurny, presedintele BCR, 48 de ani si seful Garanti Bank, Ufuk Tandoğan, de 51 de ani.

Cine este Yakup Çil

Nascut in Turcia in 1975, Yakup Cil a absolvit Orta Doğu Teknik Üniversitesi in 1997, an in care si-a inceput cariera bancara la Pamukbank, unde a ramas timp de 9 ani, ultima functie fiind de auditor.

In toamna lui 2006 pleaca in Rusia, intr-o functie de conducere, vicepresedinte asociat pe corporate banking la subsidiara Credit Europe Bank, unde a stat timp de 4 ani, pana in noiembrie 2010, cand vine la subsidiara din Romania a aceleiasi banci, in functia de sef al diviziei corporate, fiind avansat ulterior in board-ul bancii iar apoi vicepresedinte.

Ca stil de conducere, este un "manager de tip friendly", usa biroului sau fiind tot timpul deschisa, fiind disponibil sa discute oricand, cu orice coleg. Îi place să viziteze noii clienţi şi încearca să stabileasca vizite în fiecare săptămână. „Personal, sunt disciplinat, muncitor şi urăsc să amân rezolvarea problemelor. Dacă am ceva de făcut, nu plec de la birou înainte de a termina treaba şi acelaşi lucru îl aştept de la echipa mea”, spune Yakup Cil.

Yakup Cil este casatorit, iar din luna ianuarie a acestui an este tatal a doua fetite gemene, nascute in Romania. Îi place să citeasca istorie politică şi biografii, iar când are timp merge la schi la Predeal şi Braşov. (Sursa: Bancherul)