21 mai 2022

YouTube a cenzurat peste 80.000 de videoclipuri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

YouTube a cenzurat peste 80.000 de videoclipuri cu informații alternative despre pandemie.

YouTube a început să cenzureze videoclipuri disidente despre coronavirus în februarie anul trecut și ofensiva s-a intensificat în ultimele luni.

Potrivit unui raport al Axios, YouTube a eliminat peste 80.000 de videoclipuri care conțin informații alternative despre pandemie. Videoclipurile sunt semnalate mai întâi de recenzori umani sau de sisteme de inteligență artificială pentru ceea ce acestea califică drept „moderare a conținutului”.

Acestea sunt examinate și eliminate mai jos dacă conțin informații care contravin celor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, indiferent de acuratețea lor științifică.

Dacă se constată că un videoclip încalcă reglementările YouTube, contul este penalizat. Dacă se constată că un videoclip încalcă politicile YouTube, contul primește un avertisment. Trei avertismente într-o perioadă de 90 de zile duc la interzicerea permanentă a contului.

Alte platforme de masă, cum ar fi Twitter și Facebook, au introdus, de asemenea, politici de cenzurare a videoclipurilor „disidente” despre coronavirus în ultimele luni.

Autor: Ciprian Pop
Foto:PC Mag