1 iulie 2022

YouTube cenzurează rețeaua de televiziune australiana SkyNews pentru criticile sale referitoare la carantină

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O astfel de campanie intensă de cenzură nu a fost cunoscută niciodată până acum, spun australienii. Promotorii măsurilor politice împotriva pandemiei de pe YouTube ar fi trebuit să fie mai clari atunci când au ajuns la punctul de a cenzura rețeaua de televiziune Sky News, unul dintre canalele cu cea mai mare audiență din Australia: aproape două milioane de telespectatori.

Canalul a fost pedepsit cu interdicția de a difuza conținut nou pe YouTube timp de o săptămână, deoarece, susține YouTube, „nu respectă suficient canonul medical legat de coronavirus și consecințele sale, în legătură cu unele aspecte legate de măști, de carantină, de testele pcr sau legea marțială”.

Cenzura pe YouTube este supusă unei politici de „trei accesări”: primul duce la suspendarea pentru o săptămână, al doilea în termen de 90 de zile duce la o interdicție de două săptămâni, iar al treilea are ca rezultat eliminarea definitivă a site-ului video.

Sky News Australia, deținut de magnatul Rupert Murdoch, spune că cenzura se datorează videoclipurilor care discută despre eficiența măștilor și a închiderii, unde specialiști și medici consultați de canalul TV se pronunță obiectiv împotriva acestor măsuri.

Potrivit editorului digital Sky News, interdicția este un atac tulburător asupra liberei exprimări. Într-o declarație, editorul digital Sky News Australia, Jack Houghton, a semnalat pentru telespectatori că „libertatea de a participa la dezbateri și a provoca gândirea și cunoașterea convenționale nu a fost întotdeauna acceptată ca un drept al omului. Din punct de vedere filosofic, noțiunea există de milenii, iar cele mai moderne interpretări își au originea în dezbaterile antice grecești. De multe ori s-a schimbat de formă aceasta dezbatere și chiar a fost suprimată de lideri mai totalitari ”.

Houghton se referă la YouTube, un mediu „totalitar” pentru o situație „totalitară”, precum cea impusă de guvernul australian de anul trecut, evoluție care este , per total, fără precedent.

Redactor: Ciprian Pop