Publicat: 14 Decembrie, 2014 - 14:25

Dan Acibotăriță, președinte al Partidului Verde, a semnat următoarea declarație de presă:

"Partidul Verde filiala jud.Suceava consideră că este momentul ca poporul român să hotărască soarta zăcămintelor de la Roșia Montana. Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, credem că de 25 de ani destinul României a fost decis de politicieni corupți sau lipsiți de patriotism, bancheri dornici de îmbogățire, personaje mai mult sau mai puțin dubioase sosite de prin zona SUA, diferite ONG-uri sau tainici trimiși de organizații cu dorințe meschine și antiromânești.

Toți au contribuit la decăderea României.

Zăcămintele de la Roșia Montana care sunt estimate minimal la fabuloasa suma de 6.300 miliarde de dolari, trebuiesc gestionate de specialiștii români pentru România.

Actualul guvern împreună cu președintele României, dl.Klaus Iohannis, au șansa de a reabilita România în câțiva ani numai cu Roșia Montana, dacă nu cumva, între timp, soarta minereurilor de la Roșia Montana să nu fi fost deja hotărâtă.

Ar fi un mare păcat ca un anume politician pentru o funcție sau ceva bani să vândă din nou viitorul României.

De asemenea, Partidul Verde Suceava consideră că certurile și polemicile dintre actualul primar independent al municipiului Suceava și anumiți consilieri locali PNL, nu duc la ceva constructiv pentru suceveni, ci mai degrabă la blocarea dezvoltării orașului.

Totodată, noi verzii suceveni, dorim să-i amintim consilierilor locali liberali, că PNL Suceava este partidul care l-a promovat și hrănit cu bani, ani buni, pe primarul independent Ioan Lungu, fost PNL, fost PDL".

Dan Acibotăriță, președinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava