Publicat: 21 Iulie, 2014 - 23:29
Asociatia Ed4Lead

Asociaţia Ed4Lead reia din septembrie 2014 proiectul “Zâmbet şi Emoţie” la Centrul de zi pentru copii “Sfânta Sofia”. Voluntarii asociaţiei urmăresc să aplice o serie de tehnici mixte de educaţie non-formală cu scopul dezvoltarii emoţionale şi personale a copiilor de la centru.

Membrii asociaţiei pentru Educaţie, Formare Profesională şi Leadership – Ed4Lead – se angajează responsabil şi cu dedicaţie în jocul schimbării pozitive pe care o putem crea atât în beneficiul nostru, cât şi al societăţii. Tineri ambiţioşi şi cu gândire coerentă, voluntarii Ed4Lead militează pentru valorificarea strategică şi completă a potenţialului tinerilor din România.

Aceştia propun frecvent proiecte de dezvoltare personală şi profesională în cadrul cărora folosesc şi promovează metode alternative de educaţie. Obiectivele asociaţiei se referă la dezvoltarea personală a indivizilor, orientarea profesională şi consilierea tinerilor, învăţarea prin experienţă şi joc, dezvoltarea spiritului de echipă, leadership şi antreprenorial al copiilor şi tinerilor.

Proiectul pentru dezvoltare emoţională şi personală “Zâmbet şi Emoţie” se adresează copiilor defavorizaţi din Centrul de zi pentru copii “Sfânta Sofia”. Pentru a putea asigura aplicarea coerentă şi cu success a tehnicilor de educaţie alternativă şi pentru a putea observa şi evalua sistematic şi cu precizie rezultatele, voluntarii vor organiza activităţi şi jocuri cu grupe mici, a câte 6 copii.

 Proiectul “Zâmbet şi Emoţie” va dura 6 luni, timp în care toţi copiii participă pe rând, în grupe, la şedinţele atent planificate de către voluntarii Ed4Lead.

Activităţile propuse de membrii asociaţiei sunt diverse jocuri de rol, jocuri de observaţie, analiză şi constrast, metode de stimulare a spiritului de echipă, a iniţiativei şi a participării active. De asemenea, în programul propus de voluntari se regăsesc şi tehnici de psihoterapie prin muzică, dans, arta picturii şi desenului. 

Pentru a finaliza cu succes iniţiativa voluntarilor, este nevoie de sprijin. În consecinţă, asociaţia Ed4Lead face un apel către persoanele sau companiile care pot susţine acest proiect cu material de birotică şi papetărie (hârtie, creioane colorate, carioci, plastilină, lipici etc.). Orice sprijin va contribui la desfăşurarea în parametri optimi a proiectului Ed4Lead – Educatie pentru Viitorul Tau!

Persoană de contact: Mirela Măzăreanu

E-mail: mirelamazareanu@gmail.com

Web: www.ed4lead.ro

Facebook : www.facebook.com/Ed4Lead