Publicat: 13 Mai, 2013 - 12:29
Share
Motivul: greva manipulatorilor de bagaje

Mai multe zboruri, operate în principal de compania germană Lufthansa, au fost anulate, a anunţat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Jan Van der Cruysse. Majoritatea zborurilor lungi vor fi efectuate, dar se anticipează întârzieri.

Aeroportul Naţional din Bruxelles se aşteaptă, luni, la o zi "foarte dificilă", din cauza grevei manipulatorilor de bagaje angajaţi ai Swissport. Societatea gestionează încărcarea şi descărcarea bagajelor pentru mai multe companii aeriene, printre care şi Brussels Airlines.

În ceea ce priveşte pasagerii avioanelor care au aterizat pe Aeroportul Naţional, ei au fost rugaţi să nu rămână pe aeroport, chiar dacă nu şi-au putut recupera bagajele. Aceştia trebuie să completeze un formular pe site-urile de internet ale companiilor aeriene transportatoare, bagajele urmând să le fie trimise la domiciliu în câteva zile.

Aeroportul Naţional din Bruxelles a publicat, luni, o listă a zborurilor care înregistrează întârzieri.

Manipulatorii de bagaje ai Swissport Handling au intrat în grevă duminică seară. Sindicatele acuză deficitul de personal şi lipsa de dialog din partea conducerii.

În schimb, directorul executiv al Swissport, Marcel Buelens, a declarat că sindicatele consimţiseră la o perioadă de două săptămâni de zile fără proteste, pentru a da o şansă negocierilor. El a precizat că a existat un incident cu un supraveghetor care a făcut ca lucrurile să ia amploare.