30 iunie 2022

Zborurile directe dintre Cuba si Statele Unite, suspendate din 2019, au fost reluate pe 17 iunie

steag SUA - CUBA dw.com
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Începând de joi, zborurile între SUA și mai multe provincii cubaneze, care fuseseră suspendate din 2019, în timpul administrației Trump, au fost restabilite.Printre locațiile către care se reiau zborurile se numără orașul Santa Clara, Camagüey, Holguín și, de asemenea, Santiago de Cuba.

Restricționarea acestor zboruri a fost una dintre cele peste 240 de măsuri luate împotriva insulei în timpul Administrației fostului președinte american, Donald Trump (2017-2021) și una dintre cele care au afectat cel mai mult populația cubaneză.

„Acest lucru a creat dificultăți extraordinare pentru membrii familiei care locuiesc în alte provincii, au fost nevoiți să călătorească multe ore; și așadar, măsura ridicării acestei sancțiuni, practic, va permite legăturilor familiale sa se desfășoare, in continuare, este ceea ce ar fi trebuit să existe întotdeauna”, spune Carlos Lazo, coordonatorul organizației Puentes de Amor.

Guvernul cubanez a salutat pasul cu bunăvoință, deși a subliniat că sunt măsuri insuficiente cât timp blocada economică rămâne.

Sursa foto: dw.com

A consemnat Ciprian Pop