15 august 2022

Zece cetăţeni străini care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, găsiţi ascunşi în două TIR-uri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II au depistat, ascunşi în două TIR-uri încărcate cu zahăr şi rulouri geogrile, zece cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, India şi Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 07.07.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, zahăr, pe ruta România-Ungaria.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, şapte cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Pakistan, India şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

* De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, care transporta rulouri geogrile pentru o societate comercială din Norvegia. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, trei cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 26 şi 33 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Comunicat de presă – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea

Sursa foto Politia de Frontiera