6 decembrie 2021

Zece migranţi ascunşi în TIR-uri, depistaţi în ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărşand şi Nădlac II au depistat zece cetăţeni din Siria, Pakistan şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

* Azi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere, pe ruta Bulgaria-Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

* Acţiuni asemănătoare au avut loc ieri la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean turc, respectiv un român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, aceştia transportau mobilier pentru societăţi din Germania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, şapte persoane. La cercetări, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt patru cetăţeni din Afganistan, doi din Siria şi un cetăţean din Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 46 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Imagini foto/video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea,
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE