Publicat: 1 Iulie, 2013 - 12:31
Share
O grupare infracţională specializată în trafic de minori în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi prostituţie care acţiona în judeţul Prahova a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Ploieşti şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, un număr de zece persoane fiind trimise în judecată.
 
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova remis, luni, presei, începând cu anul 2012 până în prezent, membrii grupării au racolat, găzduit şi determinat prin ameninţări şi violenţe, mai multe tinere, inclusiv minore, să întreţină raporturi sexuale contra cost cu diferite persoane, sumele rezultate fiind însuşite de membrii grupării.
 
Astfel, fetele erau plasate pe DN 1, în zona pădurii Păuleşti, şi pe drumurile judeţene de la periferia municipiului Ploieşti, pentru a atrage clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale, mai ales din rândul celor care tranzitau zona cu autovehicule.
Pentru a avea control asupra lor, membrii grupării le transportau şi le supravegheau permanent din autovehicule parcate în zonele unde acestea se prostituau ori le controlau prin intermediul telefoanelor mobile, certându-le, ameninţându-le şi lovindu-le când întârziau prea mult cu un client ori când nu produceau banii pe care aceştia îi pretindeau.
 
Un număr de 25 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Ploieşti pentru cercetări în urma unor descinderi care au fost efectuate la domiciliile membrilor grupării.
Procurorii DIICOT au finalizat urmărirea penală şi au întocmit rechizitoriul în baza căruia zece persoane au fost trimise în judecată, dintre care patru în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, prostituţie şi constituire grup infracţional organizat, acestea riscând pedepse cu închisoare de la doi la 20 ani.