Publicat: 16 Mai, 2019 - 14:03
Share

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, cantitatea de 15.335 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 179.400 lei.

În ziua de 15 mai a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii noştri au depistat pe raza localităţii Costileva de Sus, jud. Suceava, într-o zonă împădurită, un autoturism marca Audi A8 abandonat, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete care conţineau ţigări, fapt pentru care a fost transportat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Drept urmare, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.335 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 144.300 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sarasău, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interior.

Lucrătorii noştri au intervenit pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul, au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar la faţa locului au fost descoperite 12 colete care conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, în valoare de 35.100 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Comunicat de presă - IGPF

Tag-uri Institutii: