24 octombrie 2021

Zeci de lăutari reținuți pentru înșelăciune

curs piata valutara
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Zeci de lăutari din Dâmbovița au fost reținuți pentru înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații. Ei sunt acuzați că au încasat bani de la stat, aducând dovezi false potrivit cărora, activitatea lor a fost afectată de pandemie. În realitate însă cântau la evenimente private, care erau interzise în timpul restricțiilor. Printre cei reținuți se află și fratele regretatului artist Ion Dolănescu, Constantin Dolănescu.

Anchetatorii au stabilit că în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăți comerciale, s-ar fi întocmit contracte false de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a suspecților a fost afectată de pandemia de COVID.

Astfel primeau ajutor de la stat, deși ei câștigau bani și la evenimentele private la care mergeau. Cei mai mulți lăutari și-au recunoscut vina.

Printre cei anchetați este și fratele regretatului artist Ion Dolănescu, Constantin Dolănescu. Cei 23 de lăutari au primit de la stat indemnizații în valoare totală de 1.550.000 de lei.