8 decembrie 2021

Zeci de maşini abandonate au fost ridicate de pe străzile Sectorului 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sectorului 1 continuă campania de eliberare a domeniului public de maşinile abandonate care încurcă circulaţia sau ocupă inutil locuri de parcare. Imediat ce primarul Clotilde Armand a semnat dispoziţia de ridicare a maşinilor abandonate, Poliţia Locală Sector 1 a început efectiv operaţiunile de ridicare.

Poliţiştii locali din Sectorul 1 au ridicat, prin dispoziţie, de pe domeniul public un număr de 42 de vehicule abandonate, iar 177 de vehicule au fost ridicate de pe străzi de către proprietari în urma somării acestora. În plus, de la începutul anului şi până în prezent, au fost identificate alte 366 de maşini abandonate, numărul total de astfel de autovehicule aflate în evidenţa poliţiştilor locali fiind de 1229.

Potrivit Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, maşinile abandonate sunt acele autovehicule care se află pe domeniul public sau privat al statului de cel puţin 6 luni, al căror proprietar sau deţinător legal este cunoscut şi despre care există indicii că nu mai îndeplinesc condiţiile de circulaţie.

Acţiunile de identificare şi ridicare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe străzile Sectorului 1 vor continua până când domeniul public va fi eliberat, iar oraşul va fi redat oamenilor.