Publicat: 24 Iunie, 2015 - 10:08

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 34.796 de seturi cu jucării tip Lego, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 3.132.000 lei dacă ar fi fost originale.

În data de 23.06.2015, în intervalul orar 09.30 - 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Constanţa.
În urma controlului au fost identificate 34.796 de articole reprezentând jucării pentru copii (seturi jocuri tip Lego), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 3.132.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 45 de ani şi domiciliul în Constanţa, respectiv un cetăţean turc de 51 de ani, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

BULETIN INFORMATIV Garda de Coasta