Publicat: 20 Octombrie, 2016 - 12:44

Poliţiştii de frontieră ieşeni au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat un cetăţean român care transporta, intr-un un atelaj hipo, aproximativ 4.000 pachete  ţigarete de contrabandă, ascunse sub coceni de porumb.

          În data de 19 octombrie a.c., pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni - I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile. 
Astfel, pe timpul misiunii, poliţiştii de frontieră au observat un atelaj hipo care se îndrepta dinspre frontieră spre localitatea Zberoaia, pe care l-au oprit pentru control.
Conducătorul atelajului era cetăţeanul român Ciprian M., în vârstă de 32 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub coceni de porumb, patru colete, învelite în folie de culoare neagră, în care se aflau ţigarete de provenienţă R. Moldova. 
Cu privire la cele constatate, Ciprian M. a declarat că a fost contactat de un bărbat care i-a propus ca în schimbul sumei de 400 de lei să transporte coletele de la malul râului Prut până la domiciliu său. 
În urma inventarierii conţinutului coletelor, a rezultat cantitatea de 83.000 tigarete, în valoare de aproximativ 46.688 lei de diferite mărci, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată. 
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.