27 septembrie 2022

Zelensky s-ar putea „încrucișa” cu Putin în Bali, spune președintele Indoneziei

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Președintele indonezian, Joko Widodo, a declarat că Vladimir Putin va participa personal la summitul G20.

Acesta va avea loc în perioada 15-16 noiembrie 2022 pe insula indoneziană Bali.

Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a spus acest lucru într-un comentariu adresat agenției Bloomberg.

Potrivit acestuia, liderul chinez Xi Jinping va fi, de asemenea, la summitul G20 .

„Președintele Putin mi-a spus și că va veni”, a spus Widodo.

Mai existau îndoieli cu privire la participarea lui Putin la summit. La urma urmei, scrie ziarul, Kremlinul nu a confirmat încă oficial acest lucru.

„Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la planurile de călătorie ale lui Xi, care nu a mai călătorit în străinătate de la începutul pandemiei. Un purtător de cuvânt al Kremlinului a refuzat să comenteze, dar un alt oficial familiarizat cu situația a confirmat că Putin intenționează să participe la întâlnirea din Bali în persoană”, se spunea în mesaj.

Pe 18 august, Putin și Widodo au discutat telefonic despre pregătirile pentru summitul G-20 de la Bali. Acest lucru a fost confirmat la Kremlin, dar nu s-a spus nimic despre prezența liderului rus la summit.

Bloomberg sugerează că o întâlnire față în față între Putin și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky ar putea avea loc la Bali.

În Indonezia, aceștia au anunțat că sunt pregătiți să organizeze o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei, Volodymyr Zelenskyi și Vladimir Putin, la summitul G20. Joko Widodo, a transmis invitațiile respective liderilor ambelor țări.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi , a fost invitat la summitul G20 din aprilie.

Grupul G20 include Australia, Argentina, Brazilia, Regatul Unit, India, Indonezia, Italia, Canada, China, Coreea de Sud, Mexic, Germania, Africa de Sud, Federația Rusă, Arabia Saudită, Statele Unite, Turcia, Franța, Japonia , și Uniunea Europeană.

sursa foto : wikipedia org
Ciprian Pop