Publicat: 23 Ianuarie, 2015 - 18:10
Share

Declaraţia făcută de Radu Mazăre privind demisia lui Victor Ponta de la conducerea PSD este „o opinie” pentru care nu va fi sancţionat, întrucât există „libertate de expresie” în partid, a declarat, vineri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, 

„Nu sancţionăm (...) Domnul Mazăre a exprimat un punct de vedere personal, pe care îl exprimă orice membru, nu putem să sancţionăm orice membru care critică conducerea partidului. Există libertatea de expresie. În momentul în care îţi ataci colegii, în care jigneşti partidul care ţi-a dat o anumită funcţie, în momentul în care vrei să rupi partidul, atunci structurile partidului iau o anumită decizie, nu sunt două lucruri din acelaşi repertoriu", a spus Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților crede că "dezbaterile trebuie să fie făcute în interior, la Comitetul Executiv, la Biroul Permanent, la grupurile parlamentare" şi apoi să fie comunicate în exterior. "Este o opinie pe care primarul Constanţei a transmis-o, eu fac parte din echipa lui Victor Ponta", a adăugat Zgonea.

Ponta „are mai multe lucruri bune de arătat, pe care le-a făcut pentru PSD, pentru social-democraţie şi pentru cetăţeni, decât lucrurile de care să ne fie ruşine pe care le-a făcut la guvernare. Cred că această echipă condusă de Victor Ponta trebuie să rămână la conducerea partidului, are ce să facă, este bine văzută de cetăţeni şi de europeni, iar decizia va fi luată la nivelul Congresului şi Comitetului naţional, nu pot eu să comentez. Victor Ponta, în acest moment, trebuie să rămână la conducerea partidului, merge foarte bine guvernarea”, susţine preşedintele Camerei.