3 octombrie 2022

Zilele Mangaliei, sărbătorite cu spectacole şi jocuri marinăreşti, în Portul Turistic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria municipiului Mangalia organizează, în perioada 13 – 15 august, a.c., în Portul Turistic din localitate, mai multe evenimente prilejuite de sărbătorirea Zilelor oraşului şi Zilei Marinei. Turiştii şi localnicii sunt aşteptaţi, în fiecare seară, începând cu orele 18.00, să asiste la o serie de spectacole susţinute de cei mai în vogă artişti.

Astfel, sâmbătă, 13 august, seria celor trei zile de distracţie şi voie bună de la malul mării va debuta cu un concert al solistei Alina Eremia, care va încânta audienţa, alături de Yuka, IDK, Marko Glass.

Duminică, 14 august, sunt aşteptaţi cu un alt recital incendiar, interpreţii de la 3 Sud Est, dar şi artista Erika Isac.

Seara zilei de Sfânta Maria, luni, 15 august, va fi dedicată tuturor participanţilor la eveniment şi marinarilor de pretutindeni, când pe scena din Portul Turistic, va concerta Andia şi Adi Istrate.

În toate cele trei zile de concerte, vor susţine microrecitaluri şi vor dansa pe aceeaşi scenă artişti talentaţi ai Mangaliei.

Ca în fiecare an, Ziua Marinei Române va fi marcată şi de Garnizoana Mangalia, care va organiza o serie de activităţi dedicate acestei sărbători. Astfel, luni, 15 august, începând cu ora 10:00, va fi organizată o ceremonie militară, în Portul Turistic, ocazie cu care va avea loc întâmpinarea Comandantului Garnizoanei, va fi arborat drapelul naţional, geacul şi marele pavoaz, simboluri distincte ale marinarilor.

Evenimentul dedicat acestei zile importante va cuprinde şi o slujbă religioasă, dar şi o serie de activităţi, special pregătite pentru cei care vor dori să ia parte la manifestări. Cele mai aşteptate momente vor fi, ca în fiecare an, cele ale Zeului Neptun, a cărui debarcare simbolică va avea loc pe cheul din Portul Turistic pentru a anunţa jocurile marinăreşti, apreciate de public, cu fiecare ocazie.

De la eveniment nu vor lipsi exerciţiile tactice demonstrative, parada ambarcaţiunilor cu vele, expoziţiile de tehnică militară sau atelierele interactive.

Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor vor mai cuprinde un concert de muzică de fanfară şi alte activităţi specifice.

Evenimentele dedicate Zilelor Mangaliei şi a celebrării Marinei Române se vor încheia în jurul orelor 22:00, printr-un moment emoţionant – retragerea marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic şi cu un spectaculos foc de artificii.

Sursa foto Pixabay