Publicat: 3 Iunie, 2016 - 13:33
Share

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va derula în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, în perioada 6 – 9 iunie 2016,  un proiect dedicat muzeografilor din Republica Moldova.

Ateliere de lucru și prezentări ținute de experți în domeniu din cadrul unor muzee din Bucureşti, întâlniri cu reprezentanţi ai mediului academic și vizite de documentare la muzee din Capitală sunt activitățile desfășurate sub genericul „Zilele muzeografilor – Memorie, conștiință, istorie”. În același context, muzeografii din Republica Moldova vor participa și la lucrările seminarului internațional “We are Museums”.

Proiectul are drept scop promovarea valorilor culturale româneşti, prin componentele de civilizaţie şi istorie, în rândul muzeografilor din Republica Moldova. De asemenea, proiectul vizează creșterea gradului de informare a muzeografilor cu privire la cele mai noi politici europene, teorii, practici și tendințe aferente sectorului cultural, prin experimentarea modalităților de aplicare a acestor politici, precum și elaborarea și dezvoltarea în parteneriat a unor proiecte care să faciliteze dezvoltarea profesională a persoanelor care îndeplinesc atribuții privind gestionarea, evidența și valorificarea patrimoniului muzeal în muzee și unități muzeale.

Între Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Ministerul Culturii din Republica Moldova exista un protocol amplu de colaborare care cuprinde activităţi cultural-educaţionale realizate în comun