Publicat: 30 Aprilie, 2018 - 09:35
Share

Conferinţa Internaţională de Lucrări Ştiinţifice "Zilele Tehnice StudenţeştiŽ" (ZTSŽ), organizată de Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică Timişoara, care va avea loc în zilele de 4 - 6 mai la Facultatea de Mecanică a UPT, este o acţiune de prestigiu în oraşul nostru şi nu numai, în acest an ajungând la cea de-a XXI-a ediţie.

Încă de la prima ediţie a ZTSŽ, a pornit cu o sesiune de comunicări ştiinţifice în cadrul căreia participanţii, provenind din mai multe centre universitare din ţară, erau stimulaţi să îşi valorifice potenţialul creativ, prin expunerea unor teme de actualitate în domeniul ştiinţific şi, bineînţeles, au fost încurajaţi să-şi prezinte proiectele de cercetare.

Începând cu ediţia a X-a, această conferinţă a devenit cunoscută şi pe plan internaţional, prin participarea unui număr semnificativ de studenţi din centre universitare europene precum Franţa, Italia şi Germania. În ediţiile ce au urmat, numărul participanţilor din afara ţării a cunoscut o creştere, prin prezenţa unor studenţi din Ungaria, Serbia, Moldova, Polonia şi multe alte ţări din Europa şi Asia.

La finalul conferinţei, lucrările ştiinţifice aprobate de comisia de profesori se vor regăsi într-un volum publicat de Editura Politehnica Timişoara. Toţi participanţii vor primi câte un volum al Conferinţei Internaţionale de Lucrări Ştiinţifice "Zilele Tehnice Studenţesti".

Respectând tradiţia acestei conferinţe, şi în ediţia din acest an studenţii timişoreni vor oferi participanţilor posibilitatea de a publica şi prezenta lucrările ştiinţifice, dar şi de a interacţiona cu alţi tineri pasionaţi de cercetare, prin diferite activităţi: sesiune de comunicări ştiinţifice, concursuri profesionale, traininguri, seminarii şi workshop-uri, vizite în cadrul facultăţilor, vizite în companii, activităţi socio-culturale.
 

Tag-uri Institutii: