24 octombrie 2021

Ziua Constanţei, celebrată în mediul online şi offline

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Oraşul nostru se pregăteşte de sărbătoare. În perioada 21-23 mai, vor fi organizate o serie de activităţi cu prilejul Zilei Constanţei.

Constănţenii sunt invitaţi la Muzeul de Artă Populară Constanţa, unde este prezentată publicului expoziţia de icoane vechi, de secol XIX, „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, protectorii Constanţei”.

Expoziţia reuneşte icoane pe lemn, realizate în ateliere urbane şi rurale, împărţite în mai multe registre compoziţionale, unul dintre aceste registre fiindu-le dedicat sfinţilor sărbătoriţi pe 21 mai, precum şi o icoană cu ferecătură, în care apar Împăratul Constantin şi mama sa, Elena.

Vernisajul este deschis până pe data de 23 mai şi poate fi vizitat în intervalul orar 09:00-17:00.

În toată această perioadă, spaţiul virtual va găzdui o serie de acţiuni. Pagina de Facebook a Primăriei se va transforma în vocea comunităţii, un mediu care încurajează creativitatea şi dialogul.

Vineri, 21 mai, pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa vor fi prezentate mesajele transmise de către oficialităţile din oraşele înfrăţite.

Iar surprizele nu se opresc aici. În acest weekend, pe pagina de socializare vor fi postate materiale video cu tematica „Mesajul meu pentru Constanţa” şi „Oraşul viitorului”, realizate de elevi. Tot în mediul online vor fi transmise dezbateri cu tema „Oraşul tinerilor” şi mesaje ale elevilor olimpici.