5 iulie 2022

Ziua Culturii Naţionale sărbătorită la Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit o serie de evenimente cu ocazia Zilei Culturii Naţionale. Programul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti reuneşte expoziţii de pictură, de desen şi de carte, recitaluri de muzică şi de poezie, ateliere creative, lecturi şi sesiuni de informare ce vor avea loc atât în filialele din reţeaua BMB, cât şi pe paginile de socializare ale acestora.

Pe 15 ianuarie, chiar de Ziua Culturii Naţionale, va avea loc evenimentul Un altfel de Eminescu ce cuprinde o lectură publică a unui fragment din opera „Sărmanul Dionis” susţinută de actorul Dan Bordeianu şi însoţită de improvizaţii la pian interpretate de pianistul Nicolae Dumitru atât la Sediul Central Mihail Sadoveanu, str. Tache Ionescu 4, cât şi live pe pagina de Facebook Bucureştii vechi în colecţiile Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Artoteca BMB va găzdui sâmbătă, 15 ianuarie, începând cu ora 18:00, vernisajul expoziţiei de pictură intitulată „Casa Havana”, în care se vor regăsi lucrările următorilor artişti: Marinela Măntescu, Laurenţiu Midvichi, Ammar Alnahhas, Mirela Constantin, Gabriela Aniţei, Sterică Bădălan, Mariana Constantinescu şi Adriana Vasile.

Iubitorii de muzică clasică sunt invitaţi la operă atât pe pagina principală de Facebook a BMB, cât şi pe contul de YouTube, unde vor fi postate două recitaluri de muzică clasică în care artişti ai proiectului „Opera la Bibliotecă” vor înregistra arii şi cântece ale unor compozitori români: joi, 13 ianuarie 2022, ora 16:00, şi sâmbătă, 15 ianuarie, ora 12:00.

Ziua Culturii Naţionale va fi marcată online şi printr-o activitate profesională comună cu bibliotecarii de la Biblioteca Municipală B. P Haşdeu din Chişinău, sărbătorind, totodată, şi aniversarea a 30 de ani de la inaugurarea Bibliotecii „Onisifor Ghibu”. Activitatea va avea loc vineri, 14 ianuarie. Între cele două instituţii de cultură de pe malurile Prutului există o colaborare strânsă, ambele biblioteci participând de-a lungul anilor în cadrul unor multiple activităţi culturale comune.
Surprize avem şi pe paginile de socializare ale filialelor, care îşi aşteaptă utilizatorii cu expoziţii de carte şi de desen, ateliere creative, sesiuni informative şi lecturi dedicate Zilei Culturii Naţionale.

De asemenea, sâmbătă, 15 ianuarie, vă invităm să urmăriţi trei recitaluri de poezie: începând cu ora 09:00, pe pagina Filialei Gheorghe Şincai şi pe pagina Filialei Nichita Stănescu, urmând ca de la ora 16:00, cunoscuta actriţă Adriana Trandafir să vă recite pe pagina oficială de Facebook a BMB.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

Serviciul Comunicare BMB

E-mail: comunicare@bibmet.ro
www.bibmet.ro
www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti