Publicat: 13 Noiembrie, 2017 - 18:44

Ziua Dobrogei va fi o zi de sărbătoare în acest an pentru elevii și profesorii Liceului Teoretic 'Nicolae Bălcescu' care vor participa la activitățile didactice îmbrăcați în port popular.

În prima parte a zilei activitățile dedicate Zilei Dobrogei se vor defășura în cabinetul de istorie sub îndrumarea doamnei profesor Anișoara Ciornei. Elevii vor viziona filme documentare despre Dobrogea, obiective istorice și turistice, precum și un fragment din filmul 'Pentru patrie'. În cadrul activității doamna profesor Anișoara Ciornei va lansa un concurs de film documentar cu temele 'Dobrogea pământ românesc' și 'Centenarul Unirii'.

Începând cu ora 11, elevi și profesori ai Liceului Teoretic 'Nicolae Bălcescu' în parteneriat cu Casa de Cultură 'I. N. Roman', vor desfășura activități dedicate Zilei Dobrogei în Piațeta Decebal.

Sub egida 'Ziua Dobrogei — dezvoltare durabilă', în data de 16.11.2017, elevii clasei a XI-a B sub îndrumarea doamnei prof. Aurelia Grigorescu vor lucra în echipe pentru a conștientiza importanța zonei Dobrogei în patrimoniul economic și cultural al țării.

Activită?ile dedicate Zilei Dobrogei urmăresc evocarea importanței zilei de 14 noiembrie — unirea Dobrogei cu țara precum și contextul care a făcut posibilă unirea. De asemenea, aceste activități au rolul de a le face cunoscute elevilor vestigiile existente în Dobrogea și de a forma noii generații respect pentru valorile na?ionale.

Director, Consilier de imagine,

prof. Furtună Marius prof. Șerban Gina