29 iunie 2022

Ziua Drapelului, marcată de Forţele Navale Române

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marinarii militari vor celebra sâmbătă, 26 iunie, Ziua Drapelului, în garnizoanele Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag şi Bucureşti, prin ceremonii militare de înălţare a Drapelului Naţional al României.

La Constanţa, Drapelul va fi înălţat, în acordurile Imnului Naţional, pe faleză, la catargul de pe esplanada din faţa Comandamentului Flotei, începând cu ora 10.00, la Brăila, la Catedrala „Naşterea Domnului” şi în Piaţa Independenţei, în intervalul orar 09.00-10.00, la Tulcea, la Cimitirul Eroilor, la ora 10.00, la Babadag, la Monumentul Eroilor, de la ora 09.00, în Mangalia şi Bucureşti, la sediul unităţilor militare.

Culorile Drapelului Naţional sunt purtate pe uniforma de Marină, cu onoare şi cu mândrie, de fiecare militar din Forţele Navale Române şi evocă trecutul glorios al poporului român, în lupta pentru libertate şi unitate naţională, precum şi datoria sfântă a marinarilor militari de a servi cu credinţă Patria, de a apăra, cu orice preţ, suveranitatea şi independenţa României. Cele trei culori ale Drapelului Naţional sunt împărţite în mod egal şi reprezintă principiul egalităţii, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.

Anul acesta, se împlinesc 173 de ani de la data de 26 iunie 1848, când a fost adoptat Tricolorul (albastru, galben şi roşu) ca steag al tuturor românilor.