Publicat: 2 August, 2019 - 14:08
Share

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a participat astăzi, 2 august 2019, la evenimentul dedicat Zilei Europene de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor, ce a avut loc la Monumentul Holocaustului din București.
Ceremonia a reunit reprezentanți ai Guvernului României și ai comunităților romilor, care au adus un omagiu victimelor Holocaustului săvârșit de regimul nazist și de alte regimuri și aliați ai acestora, asupra Romilor.
„Momente ca acesta reprezintă un prilej prin care să readucem în atenția întregii națiuni faptul că respectăm minoritățile care fac parte din identitatea poporului român. Comunitatea romă din România merită tot respectul nostru pentru că suntem și am fost aici, împreună, de-a lungul istoriei, pentru a ajuta România să evolueze și să se dezvolte ca țară multiculturală și europeană. Îmi exprim toată compasiunea pentru cei care au suferit în Holocaustul Celui de-al Doilea Război Mondial și nu numai”, a precizat domnul ministru Valer Daniel Breaz, înainte de a depune o coroană de flori, în semn de cinstire a celor căzuți.
În noaptea de 2 spre 3 august 1944, regimul nazist a procedat la exterminarea romilor din lagărul Auschwitz și au fost uciși 2.897 de femei, bărbați și copii romi. Data de 2 august a fost proclamată de Parlamentul European drept Ziua Europeană de Comemorare a Victilemor Holocaustului împotriva Romilor.
 

Tag-uri Nume: