Publicat: 23 Aprilie, 2019 - 10:42
Share

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis marţi, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Armata României sărbătoreşte, pe 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre, prilej de a evidenţia activitatea şi profesionalismul celor care fac parte din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei.

Forţele Terestre continuă să asigure o participare foarte consistentă la misiunile asumate de către România în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

De-a lungul anilor, militarii şi civilii din cadrul Forţelor Terestre au demonstrat spirit de sacrificiu, pregătire riguroasă şi integrare exemplară în structurile Nord-Atlantice. Datorită tuturor acestor calităţi, ţara noastră beneficiază de o bună imagine şi apreciere din partea partenerilor externi.

Curajul şi implicarea dumneavoastră, în numele valorilor asumate de România, reprezintă motive de mândrie şi contribuie la asigurarea unui climat de securitate şi stabilitate pentru toţi cetăţenii naţiunii noastre, cât şi la securitatea şi menţinerea păcii în regiune şi în Europa.

Pornind de la aceste considerente şi ca o recunoaştere a eforturilor pe care le depuneţi zi de zi, am decorat drapelul de luptă al Statului Major al Forţelor Terestre cu Ordinul "Virtutea Militară", în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace.

La ceas aniversar, vă mulţumesc pentru devotament şi dedicare atât pe timpul instruirii în ţară, cât şi pe timpul misiunilor desfăşurate în teatrele de operaţii, alături de Aliaţii şi partenerii noştri din NATO şi Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, mulţumirile se îndreaptă şi către familiile dumneavoastră, al căror sprijin necondiţionat vă insuflă puterea şi hotărârea necesare îndeplinirii angajamentelor pe care vi le-aţi asumat faţă de ţară, începând cu momentul depunerii jurământului militar.

Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, doresc să transmit tuturor militarilor români aflaţi la datorie sub drapelul tricolor şi întregului personal civil, cele mai sincere felicitări şi succes în îndeplinirea misiunilor.

Vă doresc putere de muncă, satisfacţii atât în plan profesional, cât şi în plan personal, alături de familiile dumneavoastră!

La mulţi ani!"

 

Tag-uri Nume: