27 iunie 2022

Ziua Îndrăgostiţilor la Casa Artelor Dinu Lipatti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vă invităm vineri, 11 februarie 2022, de la orele 18:00, la evenimentul prilejuit de sărbătoarea Sfântului Valentin şi a iubirii – „Ziua Îndrăgostiţilor la Casa Artelor Dinu Lipatti”, Ediţia a IV-a.

Inspiraţi de această temă, îndrăgostiţi de muzică şi de personalităţile ce au marcat istoria muzicii europene, vă invităm să vă bucuraţi de Expoziţia în aer liber „Iubiri celebre din muzica clasică”, în Curtea Casei Lipatti, unde veţi descoperi impresionante poveşti de dragoste ale cuplurilor celebre din muzica clasică.

De la orele 18:00, vă invităm la Recitalul Extraordinar de Arii şi Duete de dragoste din Operete Celebre susţinut de soprana Renata Vari, soprana Mădălina Barbu, tenorul George Vîrban şi pianista Andreiana Roşca ce vor interpreta compoziţii semnate de Johann Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Pablo Sorozabal şi Frederick Loewe.

Continuăm seara cu Proiecţia filmului legendar „Luminile oraşului” – o capodoperă semnată de Charlie Chaplin. Acesta prezintă aventurile micului vagabond Charlie care se îndrăgosteşte de o fată nevăzătoare (Virginia Cherrill). Este una dintre cele mai sensibile şi frumoase poveşti de dragoste, filmul fiind considerat una dintre marile realizări ale carierei lui Chaplin. În anul 2007, Institutul American de Film l-a plasat pe locul 11 în lista celor mai bune filme americane realizate vreodată.

Soprana Renata Vari este solistă a Operei Române Craiova. Cu un repertoriu vast, Renata Vari este favorită a publicului din Craiova şi nu numai, fiind îndelung aplaudată pentru calităţile sale vocale şi artistice în turneele anuale ale Operei craiovene din Franţa, Germania şi Italia. Renata Vari are în repertoriu roluri precum Violetta din „Traviata” de Giuseppe Verdi, Mimi şi Musetta din opera „La Boheme” de Giacomo Puccini, Contesa din Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, precum şi multe altele.

Soprana Andreea Mădălina Barbu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa prof. dr. Eleonora Enăchescu, unde obţine diploma de licenţă şi de master. Îşi continută studiile cu soprana Nelly Miricioiu în Londra unde obţine un contract cu compania Swansea City Opera. Activitatea artistică continuă cu numeroase colaborări Radio România, Ateneul Român şi Opera Naţională Iaşi. A obţinut numeroase premii internaţionale şi naţionale printre care: 2012 – Concursul „Paul Constantinescu” – Premiul I (2012), As. Li.Co – 64 Concorso per Giovani Cantanti Lirici D’ Europa – Vincitore nella categoria Esordienti (2013), Concursul Naţional al Liedului Românesc – Premiul de Excelenţă (2013).

Tenorul George Vîrban şi-a început studiile muzicale în 2009 la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi la Sectia Canto Clasic cu prof. Rodica Koler, continuând să se perfecţioneze la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde a absolvit ciclul de Licenţă şi Master în 2019, având ca mentor pe soprana Mariana Colpoş. Debutul său internaţional a fost în 2016 la Teatrul de Operă din Saransk, Rusia, în rolul lui Lensky din „Evgheni Onegin” de Ceaikovski. A câştigat numeroase premii la concursuri vocale. Din 2013 până în 2015, a câştigat bursa naţională „Tinere Talente” a Fundaţiei Regale Margareta a României, cel mai bun program pentru tinerii muzicieni din România. Între 2017-2019 a fost solist al Teatrului de Operetă şi Musical Ion Dacian din Bucureşti şi al Operei Naţionale Bucureşti. În prezent îl putem întâlni pe scenele din ţară, La Teatrul National de Operetă şi Muzical Bucureşi, Opera Naţională Bucureşti, dar şi în străinătate, în Germania şi Franţa.

Pianista Andreiana Roşca este conf.univ.dr.la Universitatea Naţională de Muzică în cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală începând cu anul 1992. Absolventă a aceleaşi facultăţi, a susţinut o bogată activitate concertistică în calitate de solistă a Filarmonicilor din ţară, colaborând cu dirijori de prestigiu precum Horia Andreescu, Mihai Brediceanu, Ovidiu Bălan, Emanuel Elenescu şi alţii. A înregistrat pentru radio şi televiziune, a obţinut premii atât ca pianist concertist cât şi ca acompaniator şi a susţinut numeroase recitaluri vocal-instrumentale în ţară şi peste hotare . Biografia sa a apărut în publicaţii consacrate ca: Who’s who editate de Cambridge institute, American Biography institute şi în România. A fost acompaniator oficial al Concursului Internaţional „George Enescu” – secţiunea canto, a concursului Internaţional „Hariclea Darclee” şi a participat la numeroase concursuri internaţionale ca pianist acompaniator. A fost pianista clasei de canto a tenorului Ionel Voineag timp de 25 de ani şi în prezent pregăteşte viitori tineri acompaniatori în cadrul Departamentului de instrumente cu claviatură şi muzică de cameră continuând şi colaborarea cu soprana Mariana Colpoş în cadrul Departamentului canto.

Evenimentul „Ziua Îndrăgostiţilor la Casa Artelor Dinu Lipatti” aparţine pianistei şi regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro şi în reţeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12.

https://www.iabilet.ro/bilete-ziua-indragostitilor-la-casa-artelor-dinu-lipatti-editia-a-iv-a-71587/

Participarea la Evenimentele organizate de Casa Artelor Dinu Lipatti este posibilă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care sunt vaccinate trebuie să facă dovadă administrării serului prin prezentarea certificatului verde. De asemenea, este obligatorie purtarea măştii, iar la intrarea în Casa Lipatti va fi măsurată temperatura participanţilor.