Publicat: 13 August, 2019 - 09:01

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în toate judeţele ţării "Ziua informării Preventive".

Având ca logo pisica neagră, activităţile informative - educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Mâine, în intervalul orar 10.00-14.00 subunităţile de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Avram Iancu" al judeţului Cluj, din municipiile Cluj-Napoca, Dej, Turda şi din oraşul Huedin organizează activităţi specifice zilei porţilor deschise pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre. Pe lângă prezentarea tehnicii de intervenţie, pompierii militari clujeni vor distribui pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă.

Cetăţeanul este veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, iar rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor corecte ce ţin prevenirea situaţiilor de urgenţă sau adoptarea unui comportament adecvat ulterior calamităţilor, ce pot afecta familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Inspecţia de Prevenire şi Serviciul Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor efectuează în permanenţă activităţi specifice la nivelul localităţilor, operatorilor economici şi instituţiilor pentru a crea un comportament preventiv şi o atitudine proactivă în rândul comunităţii. Sunt desfăşurate cu regularitate exerciţii de evacuare în caz de incendiu în obiectivele ce pot reprezenta risc ridicat şi instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul operatorilor economici, localităţilor şi instituţiilor din judeţ.

Tag-uri Institutii: