Publicat: 12 Noiembrie, 2012 - 17:45

 Ziua de 13 Noiembrie 2012 este declarată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă drept 'Ziua informării preventive'.

Informarea preventivă constă în ansamblul de acţiuni şi măsuri prin care se asigură:

a) conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune la un anumit moment şi într-un anumit loc, precum şi măsurile de protecţie şi comportamentul pe care ar trebui să le adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă;

b) educarea cetăţenilor privind modul de alarmare şi informare permanentă în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Aceasta constituie una din funcţiile de sprijin pe care le îndeplinesc, la nivel naţional, ministerele şi celelalte organe centrale şi unele organizaţii neguvernamentale în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Delta' al judeţului Tulcea va organiza, în data de 13 noiembrie a.c., ZIUA POTRŢILOR DESCHISE la sediul inspectoratului din str. 1848, nr.19, între orele 10.00-12.00 şi puncte de informare mobile de informare preventivă în cadrul cărora se va prezenta tehnica de intervenţie din dotarea subunităţilor de pompieri, de la Tulcea, Măcin şi Babadag iar vizitatorii vor primi pliante, afişe şi flyere cu principalele riscuri care pot genera situaţii de urgenţă la nivelul judeţului Tulcea, măsurile de prevenire a manifestării acestora şi modul de protecţie şi comportare în cazul în care situaţiile de urgenţă s-au produs.

 Reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire vor desfăşura în această săptămână în şcolile din municipiu şi judeţ activităţi de informare preventivă, exerciţii de evacuare, în cadrul campaniilor 'F.O.C. - Flăcările Omoară Copii' şi 'O casă sigură -O viaţă în plus', menite să popularizeze regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la locuinţele şi gospodăriile cetăţeneşti în scopul reducerii numărului de victime din rândul copiilor în urma incendiilor.

De asemenea, pe lângă activităţile amintite anterior, în localităţile din DELTA DUNĂRII s-a demarat şi în acest an campania de prevenire 'STOP INCENDIILOR DIN DELTA DUNĂRII'.