27 noiembrie 2021

Ziua Internaţională a femeilor din mediul rural se celebrează anual în 15 octombrie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Avem nevoie de programe adecvate care să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din zona rurală

Ziua Internaţională a femeilor din mediul rural se celebrează anual în 15 octombrie, cu scopul de a se conştientiza rolul major al femeilor de la sate în producţia agricolă.

Având în vedere că 76 la sută din populaţia cea mai săracă trăieşte în zonele rurale, asigurarea accesului femeilor din mediul rural la resursele producţiei agricole contribuie la reducerea foametei şi a sărăciei în lume şi atribuie femeilor din mediul rural un rol important pentru succesul Agendei de dezvoltare durabilă a ONU până în 2030.

Consider că statul român trebuie să dinamizeze măsurile de sprijinire şi promovare pe piaţa muncii a femeilor din comunităţile rurale, o condiţie esenţială pentru dezvoltarea satului românesc, în situaţia dificilă în care ne aflăm acum, în plină pandemie şi pe fondul scăderii demografice accentuate.

Problematica româncelor, îndeosebi a celor din zona rurală, este total diferită de cea a femeilor din ţările Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, susţin că avem nevoie de politici publice adecvate specificului româncelor, astfel încât femeile să poată contribui determinant la perpetuarea şi dezvoltarea satului românesc!

Urez La Mulţi Ani, multă sănătate şi putere de muncă tuturor femeilor din România şi din judeţul Giurgiu care trăiesc în zona rurală!

Deputat PSD Giurgiu,
Cristina-Elena DINU