3 iulie 2022

Ziua Internaţională a Iei sărbătorită în mijlocul comunităţii din Coslada

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ansamblul Doina Gorjului, artiştii Daciana Ungureanu, Ion Retezeanu, Roxana Irimia şi Elena Ninerică au fost protagoniştii serii în demersul nostru comun de a celebra Ziua Internaţională a Iei alături de membrii comunităţii româneşti şi de prietenii spanioli din Coslada.

Ambasadorul României George Bologan şi reprezentantul Primăriei din Coslada au dat startul acestui eveniment în care am adus în prim plan ia, simbol naţional, patrimoniu UNESCO, un bun comun al familiei şi al istoriei şi culturii europene.

Împreună cu echipa Institutului Cultural Român de la Madrid şi Primăria Coslada am reuşit să punem în scenă o seara deosebită în care am dansat, am cântat şi ne-am bucurat de minunatele tradiţii româneşti, emblematice pentru neamul nostru.

Cu mândrie, am împărtăşit publicului român şi spaniol prezent la eveniment tainele artei olăritului şi a picturii pe ceramică, minunăţia portului nostru popular care poartă în ţesătura sa migăloasă sute de ani de frumuseţe, talent şi măiestrie. Pentru a încheia maiestuos seara, pe ritmul muzicii populare, ansamblul Doinei Gorjului ne-a încântat cu un spectacol extraordinar de dans şi cântec tradiţional, puternic apreciat de public.

Mulţumim tuturor celor care au dat curs invitaţiei noastre de a participa la acest eveniment şi sperăm ca pe viitor, tot mai mulţi conaţionali să se alăture ambasadei şi Institutului Cultural român de la Madrid în acţiunile de promovare a ţării noastre pe plan local, pentru că împreună facem parte din echipa României.

Sursa foto MAE