6 iulie 2022

Ziua Internaţională a Medicului de familie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 19 Mai, este Ziua Internaţională a Medicului de familie. Cu acest prilej, Societatea Naţională de Medicina Familiei transmite public un mesaj de solidaritate şi încurajare.

Cu consideraţie,
dr. Dana Ştefana Popescu,
secretar SNMF

*

Dragi pacienţi, stimaţi decidenţi, minunaţi colegi

Am obişnuit publicul, în perioada pandemiei, cu scrisori periodice prin care transmiteam încurajări, nemulţumiri, informaţii vitale sau avertismente către autorităţi.

Astăzi, însă, e o zi specială şi mesajul nostru este unul simplu, optimist, de solidaritate.

Este Ziua Internaţională a Medicului de Familie şi pentru noi e un bun prilej să ne bucurăm de profesia noastră.

Medicina de familie este realmente o vocaţie. Puţin respectaţi de autorităţi de-a lungul vremii, medicii de familie s-au bucurat tot timpul de poziţii măgulitoare în topuri de încredere a populaţiei.

Aşa că vrem să îi asigurăm pe toţi pacienţii noştri că pentru ei, noi, medicii de familie, suntem mereu aici, lângă şi pentru ei. Şi autorităţilor le transmitem acelaşi mesaj – „Suntem aici!”, doar că pentru ei, mesajul este unul de semnalizare: „Nu vă prefaceţi că nu ne vedeţi, noi existăm şi suntem importanţi!”.

Colegilor noştri din ţară şi celor din lume le urăm să aibă o sărbătoare plină de satisfacţii profesionale, să fie fericiţi şi mulţumiţi şi în plan personal şi să fie în continuare aproape unul de altul, într-o comunitate profesională puternică şi reprezentativă.

La mulţi ani, colegule medic de familie!

Bex al SNMF