27 ianuarie 2022

Ziua Internaţională a Navigatorului 2021

Hamburg Cargo terminal on a nice evening.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Anual, la 25 iunie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Navigatorului. În 2021 se împlinesc 11 ani de la instituirea acesteia şi are deviza #FairFuture4Seafarers – Viitor echitabil pentru navigatori.

În urma pandemiei COVID-19, navigatorii au fost supuşi unor condiţii de muncă dificile, înconjuraţi de incertitudini şi dificultăţi în ceea ce priveşte debarcarea, accesul la facilităţile medicale de pe ţărm, re-aprovizionarea, schimbarea echipajului şi repatrierea.

Cu această ocazie, în anul 2021, se vor continua demersurile pentru un sprijin guvernamental mai mare pentru navigatorii din spatele pandemiei COVID-19, subliniind totodată necesitatea ca toţi navigatorii să primească aceleaşi standarde de îngrijire, standarde de siguranţă şi bunăstare la locul de muncă atât acum, cât şi în viitor.

Organizaţia Maritimă Internaţională – IMO încurajează guvernele din întreaga lume să fie alături de personalul navigant în contextul crizei pandemice şi să se asigure că sunt puse în aplicare programe de vaccinare pentru a sprijini navigatorii.

CERONAV doreşte să mulţumească întregului personal navigant pentru sacrificiul şi dăruirea cu care îşi desfăşoară activitatea!

La mulţi ani navigatori români, oriunde v-aţi afla şi multă sănătate!

Dr. Ing. Ovidiu Sorin Cupşa
Director General CERONAV
Ambasador Maritim IMO