Publicat: 7 Decembrie, 2018 - 09:04
Share

Ziua internaţională a aviaţiei civile este marcată în fiecare an la 7 decembrie. Tema Zilei Internaţionale a Aviaţiei Civile pentru intervalul 2015-2018 este: Lucrând împreună, nici o ţară nu este lăsată în urmă.

Transporturile sunt cea mai mare industrie a lumii, iar aviaţia civilă - cea comercială, care serveşte transportului călătorilor şi mărfurilor, şi cea generală, utilitară, sportivă şi privată -  înseamnă peste 35 de milioane de zboruri comerciale, 3.5 miliarde de pasageri şi mai mult de 54 de milioane de tone cargo transportate. 

Mai mult de o treime din mărfurile tranzacţionate internaţional se transportă aerian şi aproape 60 de milioane de joburi sunt susţinute de aviaţia civilă, după cum afirmă Tony Tyler, Director General şi CEO al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA). Mai mult de 58 de milioane de joburi sunt susţinute de aviaţia civilă, după cum afirmă Tony Tyler, Director General şi CEO al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA).

Potrivit Agenţiei Europene pentru Securitate Aeriană (AESA), călătoria cu avionul este mai sigură decât oricând, în condiţiile în care numărul de pasageri este în creştere constantă. Statistic, probabilitatea unui accident cu victime este de 9.4 ori mai mare în cazul unui drum cu maşina, decât a unei călătorii cu avionul.
Sursa:TVR