Publicat: 22 Iunie, 2017 - 11:40
Share

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează duminică, 25 iunie a.c., începând cu ora 10.00, evenimentul marcării Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, care va avea loc în Parcul Al. I. Cuza (I.O.R.) din sectorul 3 al Capitalei.
În calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice din domeniul reducerii cererii si ofertei de droguri, ANA va implementa campania naţională „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”, pentru informarea, sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei generale (15 – 64 ani), în legătură cu factorii de risc şi de protecţie în consumul de droguri, corelativ cu promovarea alternativelor sănătoase de viaţă, în special a celor cultural-sportive.
Anul acesta, Decathlon România, Primăria Sectorului 3 București, Clubul Copiilor Sector 6 București, Corpul Național al Polițiștilor și Asociația Prev Asis Addict s-au alăturat inițiativei ANA de a promova un stil de viaţă sănătos, prin sport, muzică şi dans.
Astfel, începând cu ora 10.00, în foișorul de piatră de pe aleea principală a parcului, grupurile de copii „Euritmic” și „Miracol” din cadrul Clubului Copiilor Sector 6 vor încânta audienţa cu un program artistic de muzică și dans, finalizat cu un static mob.
În paralel, Decathlon România îndeamnă la mişcare şi provoacă trecătorii să înceapă ziua cu un antrenament de yoga, continuat de plimbări cu trotinetele, alergare, fotbal și baschet, sub îndrumarea echipelor de profesioniști.
Pe toată durata evenimentului, care se va derula în intervalul orar 10.00 – 17.00, echipa ANA şi voluntarii antidrog vor interacţiona cu tinerii, părinţii şi bunicii prezenţi în parc, pe care îi aşteaptă la standul informativ pentru discuţii legate de problematica drogurilor.
Astfel de acţiuni se vor desfăşura în toată ţara, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog teritoriale (CPECA), care vor organiza acest gen de activităţi, în parcurile şi pieţele centrale ale municipiilor reşedinţă de judeţ.
Vă aşteptăm să fiţi alături de noi, pentru ca împreună să tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.
***
Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri. 
An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.
Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.