6 iulie 2022

Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei, marcată la Asociaţia Institutul Bucovina

child poverty

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vineri, 15 Octombrie, Asociaţia Institutul Bucovina a găzduit o întâlnire de tip masă rotundă, unde au avut loc discuţii cu privire la traficul de persoane cauzat de sărăcie. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul Zilei Internaţionale a Sărăciei, marcată anual la data de 17 Octombrie, reunind reprezentanţi locali ai instituţiilor direct responsabile din acest domeniu.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Asociaţiei ACDC au prezentat acţiunile desfăşurate prin proiectul „Şcoala pentru toţi copiii – II”, desfăşurat la nivel naţional sub coordonarea CADO – Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului. Acesta reprezintă un efort de monitorizare a segregării în şcoli, în perioada februarie 2021 – mai 2022. Astfel, şapte ONG-uri locale din judeţele Braşov, Cluj, Constanţa, Ialomiţa, Maramureş, Mureş şi Prahova, vor fi împuternicite să documenteze astfel de cazuri, pentru a dezvolta şi implementa campanii în vederea stopării acestui fenomen.

De asemenea, invitaţii din parte Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” Şcheia au realizat o prezentare a unei noi resurse educaţionale – ghidul „Întrebările adolescenţilor”, care se doreşte a fi un îndrumar de comportament prin intermediul căruia specialiştii oferă răspunsuri la întrebări din domeniile familie, Biserică, educaţie şi anturaj.

În anul precedent, Asociaţia Institutul Bucovina a marcat ziua de 17 Octombrie în cadrul Festivalului Şanselor Tale, organizând la nivel local un concurs de creaţie pe tema sărăciei, destinat elevilor. Anual, organizaţia se implică şi iniţiază proiecte pentru diminuarea fenomenului sărăciei în localităţile marginalizate din judeţul Suceava, precum campania „Cadoul din cutia de pantofi”, prin intermediul căreia sunt distribuite cadouri copiilor în perioada sărbătorilor de iarnă, campania „Hai cu noi la şcoală” pentru sprijinirea accesului la educaţie al preşcolarilor şi şcolarilor prin donaţii de rechizite, campanii de informare şi distribuire de pachete de igienă şi protecţie sanitară şi multe altele. Per ansamblu, la nivelul judeţului există multe comunităţi sărace, cei mai afectaţi fiind copiii, care deseori abandonează şcoala timpuriu.

Pentru mai multe informaţii legate de eveniment, persoana de contact din partea Asociaţiei Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – preşedintele organizaţiei, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.