Publicat: 1 Octombrie, 2013 - 10:16
Share
Prezentăm mesajul premierului Victor Ponta cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice:
 
Astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, transmit un gând bun părinților și bunicilor noștri, cărora le urez „La mulți ani!”. Doresc tuturor să aibă multă sănătate, o viață liniștită și să poată să ne transmită din bunătatea și înțelepciunea lor mult timp de acum înainte.
 
Știu foarte bine că, pentru unii dintre cei pe care îi sărbătorim astăzi, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice nu înseamnă decât o altă zi de suferință și de neajunsuri. Acest lucru este profund nedrept, iar una dintre preocupările mele și ale colegilor mei din Guvern este aceea de a îndrepta această situație. Pașii pe care i-am făcut până acum, în primul an de guvernare, în această direcție sunt o dovadă a credinței și a hotărârii de a îmbunătăți semnificativ condițiile de viață ale vârstnicilor, fie că vorbim de restituirea sumelor reţinute ilegal din pensie, de redeschiderea unor spitale, de o grijă mai mare pentru plata la timp a medicamentelor sau de indexarea, pentru prima dată după mult timp, a pensiei cu rata inflaţiei.
 
Sunt conștient de faptul că anii de greutăți pe care părinții și bunicii noştri i-au traversat nu pot fi anulați peste noapte. Acest lucru nu trebuie să ne descurajeze, ci să ne motiveze și mai mult. A fi alături de persoanele vârstnice și a le arăta respectul nostru este o datorie morală pentru noi, ca cetăţeni și ca societate.