Publicat: 1 Octombrie, 2020 - 10:15
Share

Fundaţia Crucea Alb Galbenă organizează începând cu 1 octombrie 2020, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, evenimentul online Împreună pentru bunici. Dedicat în întregime seniorilor, evenimentul se va derula pe durata a 2 săptămâni şi va integra o serie de acţiuni menite să aducă în prim plan problematica îmbătrânirii populaţiei, dar şi să ajute la creşterea calităţii vieţii seniorilor.

Un bun prilej pentru fiecare dintre noi, membri ai comunităţii, să ne exprimăm respectul şi preţuirea pentru bunicii noştri şi rolul pe care ei îl joacă în viaţa societăţii, în special în educarea tinerelor generaţii. Continuăm misiunea de sprijini cât mai mulţi pacienţi noştri sociali lansând cu această ocazie pagina de donaţii https://www.cag.ro/doneaza-online/ Toate sumele colectate în cadrul acestui eveniment for fi utilizate pentru îngrijirea bunicilor aflaţi în grija Fundaţiei, în siguranţa propriului cămin, fără a-i mai expune riscurilor din spitale, mai ales în această perioadă în care presiunea asupra acestora este uriaşă.

Seria de manifestări va include intervenţii ale medicilor şi specialiştilor apropiaţi şi dragi Fundaţiei: Profesor Ion Victor Brukner, Preşedintele Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, Doctor Rodica Tănăsescu - specialist în medicina de familie, doctor Mircea Laurenţiu, specialist osteopatie, doctor Remus Nica şi dr. Sever Oană Cristian, dr. Dana Jianu - specialist în chirurgie plastică. Invitaţii noştri vor analiza problematica vârstnicilor din perspectiva medicală, dar şi provocările pe care le aduce înaintarea în vârstă.

În cei 24 de ani de îngrijiri medicale la domiciliu Fundaţia a deschis uşa a peste 24.000 de bunici pe care i-a ajutat să îşi recapete şi să îşi menţină sănătatea, dar şi demnitatea. Misiunea aceasta a fost susţinută şi promovată de o mulţime de oameni generoşi. Facem, cu această ocazie, o reverenţă în faţa talentului, vitalităţii, tenacităţii şi creativităţii tuturor artiştilor care susţin cu atâta dedicare misiunea Crucii Alb Galbene România. Ne bucurăm că şi de această dată de implicarea unor artişti speciali printre care amintim pe Tania Popa, Medeea Marinescu, Mihai Călin, Alexandra Velniciuc, Monica Davidescu, Dan Helciug, Costel Caşcaval, Alexandru Nagy şi mulţi alţii.

Momentele pregătite de susţinătorii Fundaţiei vor fi publicate online, pe canalele de comunicare ale acesteia (Facebook, Web, YouTube şi Instagram), alternând cu materiale informative menite să sprijine bunicii comunităţii noastre să acceseze serviciile de îngrijire medicală în siguranţă.

Măriuca Ivan, Director General al Fundaţiei Crucea Alb Galbenă România, a declarat: Ne aflam într-o perioadă în care trebuie să facem faţă unor provocări majore, atât ca persoane fizice, cât şi ca membri ai societăţii. Mai mult ca niciodată, viaţa noastră este guvernată de incertitudini, incertitudini privind sănătatea noastră, incertitudini privind ţara în care trăim, incertitudini privind lumea în care trăim. Există, totuşi, un lucru care nu se schimbă, CERTITUDINEA că îmbătrânim! Gândindu-mă la mine, la prietenii mei, la echipa cu care lucrez, dar şi la vârstnicii pe care Fundaţia Crucea Alb Galbenă îi îngrijeşte, nu sunt liniştită. Dimpotrivă! 1 Octombrie- Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, în anul 2020, reprezintă pentru mine un prilej de meditaţie, de analiză, de îngrijorări, dar şi de speranţe. Sunt îngrijorată, deoarece după mai mult de 20 de ani de când îngrijim vârstnici la domiciliu, nu văd un sistem de îngrijire a vârstnicului coerent în România, nu văd o strategie asumată, nu văd o implicare a instituţiilor statului în promovarea şi susţinerea unei îmbătrâniri demne. Văd în continuare vârstnici săraci, vârstnici singuri, vârstnici cărora nimeni nu le deschide uşa, vârstnici care sunt consideraţi o "povară" pentru societatea românească. Privesc însă, cu speranţă către viitor, deoarece văd mai mulţi tineri implicaţi în protecţia socială a persoanelor vulnerabile, tineri care vin cu soluţii şi idei inovative, văd oameni cu experienţă care au luptat pentru ca vârstnicii să aibă parte de serviciile pe care le au astăzi şi care încă nu-şi abandonează misiunea, vad schimbări politice care pot genera politici publice mai realiste şi mai bine realizate care să producă un impact pozitiv asupra celor mai vulnerabili din societatea noastră. Vreau să transmit astăzi un mesaj pozitiv, constructiv, un mesaj prin care să chem alături de mine oameni empatici, implicaţi, dar şi realişti, oameni cu idei, dar şi cu iniţiativă, oameni de strategie, dar şi oameni practici. Împreună vreau să proiectăm un viitor mai bun pentru vârstnicii de azi, dar şi un viitor mai bun pentru noi, vârstnicii de mâine! Vă multumesc!"

Tag-uri Institutii: