Publicat: 8 Februarie, 2019 - 12:35
Share

În fiecare an, pe 9 februarie, se sărbătorește în întreaga lume unul dintre cele mai populare și mai apreciate preparate culinare: pizza. Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, ponderea comenzilor de pizza este de circa 15% din volumul total, aceasta fiind în creștere de la an la an. 
În topul sortimentelor de pizza preferate de clienții foodpanda se află: Pizza Quattro Stagioni, urmată de Pizza Capriciosa, Pizza Quattro Formagi, Pizza Diavola și Pizza Margherita. 
Din datele centralizate de companie reiese că românii aleg să comande pizza preponderent în weekend. De asemenea, pizza este preferată îndeosebi pentru cină, în intervalul orar 18:00-20:00, fiind plasate cele mai multe comenzi.  
„Românii sunt mari consumatori de pizza, fiind un preparat potrivit pentru ocazii diverse, fie că vorbim de o petrecere sau de o cină între prieteni. Deși este deja foarte populară, pizza continuă să crească în preferințele clienților în fiecare an, creștere susținută și de numărul mare de restaurante care au acest preparat în meniu”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România. 
Valoarea medie pe care o plătesc clienții foodpanda pentru o pizza este de circa 35 lei. Potrivit datelor foodpanda, românii pot comanda pizza din peste 360 de restaurante partenere din București și din țară. 
Puține preparate culinare din lume se bucură de notorietatea pe care o are astăzi pizza la nivel mondial. Menționată pentru prima dată în anul 997 într-un document medieval din Italia, se pare că istoria acestui preparat începe în Antichitate, când babilonieinii și egiptenii consumau un fel de pâine dintr-un aluat necrescut. Cu toate acestea, pizza în forma pe care o cunoaștem astăzi a început să fie preparată în secolul al XVI-lea, odată cu aducerea roșiilor din America în Europa. Napoli (Italia) este orașul în care pizza devine un aliment de bază, mai ales pentru pătura săracă, fiind ușor de preparat și sățios. Ulterior, pizza începe să se răspândească dincolo de granițele Italiei, în secolul al XIX-lea devenind cunoscută și in Statele Unite, datorită imigranților italieni. 
 

Tag-uri Institutii: