Publicat: 11 Februarie, 2014 - 07:28
Share

Vicepreședintele Comisiei Europene Neelie Kroes va lansa un "manifest al tinerilor" privind modul în care Internet-ul poate deveni mai bun și îi va premia pe realizatorii celui mai bun conținut on-line pentru copii.
Pentru prima oară, în acest an ziua "Internet-ului mai sigur" nu va fi sărbătorită numai în Europa, ci în întreaga lume, în 100 de țări, inclusiv în Statele Unite al Americii, sub egida sloganului "Să creăm un Internet mai sigur". Rețeaua centrelor pentru un Internet mai sigur va organiza o serie de evenimente (jocuri, competiții, emisiuni radio și TV, conferințe, evenimente în școli).
La Bruxelles, vicepreședintele Kroes îi va premia pe cei 12 autori ai celui mai bun conținut on-line pentru copii. Câștigătorii sunt adulți și copii din Belgia, Cehia, Ungaria, Islanda, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Ziua "Internet-ului mai sigur" are ca obiectiv promovarea unei utilizări mai bune și mai sigure a rețelei Internet, a tehnologiilor din mediul on-line și a telefoanelor mobile, precum și lupta împotriva conținutului și conduitei ilegale și dăunătoare.
Rețeua INSAFE coordonează participarea statelor UE și a statelor terțe la Ziua "Internet-ului mai sigur" 2014, fiind înființată de Comisia Europeană prin programul "Internet mai sigur" pentru a spori gradul de conștientizare în rândul copiilor, părinților, școlilor și presei cu privire la utilizarea tehnologiilor din mediul on-line și la posibilele riscuri.