8 octombrie 2022

Ziua Mondială a Artei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Naţional din Timişoara a ales să marcheze Ziua Mondială a Artei cu un spectacol care defineşte întru totul modul în care teatrul funcţionează ca un catalizator al reţelei emoţionale şi intelectuale care alcătuieşte societatea şi, în realitate, pe fiecare dintre noi.

Ca atare, joi, 15 aprilie, ora 19, Teatrul Naţional va transmite în direct din Sala 2 spectacolul Cercurile încrederii de Radu Popescu, în regia Mihaelei Lichiardopol, pe canalul său Youtube şi pe site-ul www.tntimisoara.com.

Spectacolul are la bază la textul câştigător al Concursului Naţional de Dramaturgie, un proiect al Teatrului Naţional care, la rândul său, îşi propune să contureze un traseu dramaturgic definibil în realitatea românească şi în coordonatele specifice pe care le oferă comunicarea dramaturg – regizor – actor.

Cercurile încrederii este un spectacol despre maturizare – nu doar a personajelor, cinci liceeni dintr-o trupă de teatru şcolar, puşi în faţa unor alegeri pe care nu sunt pregătiţi să le facă – ci despre procesul de maturizare pe care ar trebui să-l traverseze o întreagă societate prea puţin atentă la nevoile noii generaţii.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarnisky şi Victor Manovici. Decorul şi costumele sunt semnate de scenografa Geta Medinski, iar muzica originală îi aparţine lui Gabriel Almaşi.