Publicat: 20 Martie, 2016 - 14:50
Share

În fiecare an, pe data de 22 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Apei, tematica stabilită pentru acest an fiind 'Apa și activitățile umane'. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării calitative și cantitative a apelor si de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle si responsabilitătile celor cu atributii în întretinerea, valorificarea si protejarea resurselor de apă.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș va desfășura în perioada 16-17 martie 2016 evenimente educative cu scopul formării unui comportament ecologic și responsabil față de mediu.

Manifestările debutează miercuri, 16 martie, ora 13,00, la Școala Gimnazială 'Avram Iancu' prin vizionări de filme și discuții libere privind asigurarea securității resurselor de apă. La acest eveniment vor participa elevii clasei a VI-a B.

Manifestările continuă joi, 17 martie, ora 13,00, prin organizarea unui simpozion în cadrul aulei Universității de Vest 'Vasile Goldiș'. Evenimentul este găzduit de către studenții specializați în Geografia Turismului alături de profesorul coordonator lector univ. dr. Faur Cornel, asistent univ. dr. Sanislai Daniel precum și elevi ai Seminarului Teologic Liceal 'Sf. Iosif Mărturisitorul', profesor coordonator Rozalia Faur.

Aceste acțiuni au ca scop conștientizarea faptului că generația actuală trebuie să lase generațiilor viitoare resurse suficiente și un mediu sănătos.

Compartimentul de presă al Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș